Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

Έφτασε επιτέλους η ώρα που οι Δημοτικές αρχές πήραν την απόφαση για την ανακαίνιση του Κοινοτικού Γραφείου του χωριού μας! Έγινε σήμερα η αρχή με
την αντικατάσταση των παλαιών ξύλινων παραθύρων και πορτών με νέα κουφώματα αλουμινίου.
Ήταν το μοναδικό αν δεν κάνω λάθος Κοινοτικό γραφείο, από όλα
τα χωριά του Δήμου μας που είχε μείνει για τεράστιο χρονικό διάστημα εγκατελειμμένο και απεριποίητο. Μπορεί για κάποιους να μοιάζει ένα
απλό κτίριο που τώρα πλεον δεν έχει κανένα όφελος για το χωριό αλλά δεν είναι έτσι. Κάποιοι πέρασαν χρόνια εργασίας στις αίθουσες του, και το "πονάνε" ακόμη. Σε κάποια από τα γραφεία του μάλιστα  φιλοξενείται έως και σήμερα μια αξιόλογη συλλογή βιβλίων και εγκυκλοπεδιών, καθώς και τα αρχεία της Κοινότητάς μας.
Βέβαια, η αλλαγή των κουφωμάτων δεν σημαίνει ότι το κτίριο πλέον έχει ανακαινιστεί και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Στο εσωτερικό του χρειάζονται αρκετές αλλαγές και επιδιορθώσεις καθώς σε αρκετά σημεία ο σοβάς έχει καταρρεύσει από την υγρασία. Και όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το ίδιο συμβαίνει και στην εξωτερική όψη του κτιρίου. Καλό θα ήταν οι τοπικές αρχές να ζητήσουν και τους εργάτες του Δήμου για τον καθαρισμό του προαύλιου χώρου, γιατί όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο καιρό δεν θα ξεχωρίζει πουθενά το κτίριο από τα χόρτα.
Ας ελπίσουμε ότι τώρα που έγινε η αρχή θα συνεχιστούν και οι υπόλοιπες διορθώσεις που ανέφερα προηγουμένως. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ανέλαβαν την κατασκευή και τοποθέτηση των κουφωμάτων και είναι από το πρωί εκεί παρά την καυτό ήλιο και τη ζέστη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου